ПОВIДОМИТИ ПРО НЕЗАДЕКЛАРОВАНУ ПРАЦЮ
РУКА ДОПОМОГИ
Проект Статуту територiальної громади мiста Червоноград
Громадська рада при виконкомi Червоноградської мiської ради
Платформа реалiзацiї iдей для покращення твого мiста
Червоноградський МВ ДРАЦС ГТУЮ у Львiвськiй областi
Економiка оголошення
Вiддiл економiки Червоноградської мiської ради повiдомляє суб'єктiв господарювання

      Вiддiл економiки Червоноградської мiської ради повiдомляє суб'єктiв господарювання, що на виконання п.2.7.2. протокольного рiшення вiд 16 липня 2018 року №15 засiдання обласної комiсiї з питань техногенно-екологiчної безпеки i надзвичайних ситуацiй Львiвської ОДА Управлiння державного нагляду за дотриманням санiтарного законодавства Головного управлiння Держпродспоживслужби у Львiвськiй областi направило ПАМ'ЯТКУ для операторiв ринку з виробництва та обiгу харчових продуктiв у закладах ресторанного господарства, кулiнарних цехах супермаркетiв, закладах громадського харчування, якi спецiалiзуються на виготовленнi та реалiзацiї страв швидкого приготування (шаурми, хотдоги, кебаби) щодо профiлактики спалахiв харчових отруєнь та гострих кишкових iнфекцiйних захворювань
      Просимо провести вiдповiднi заходи щодо забезпечення належного санiтарно-технiчного стану виробництва, дотримання технологiчних та температурних режимiв пiд час виготовлення, зберiгання та реалiзацiї харчової продукцiї з метою недопущення ускладнення санiтарно-епiдемiчної ситуацiї щодо захворюваностi на гострi кишковi iнфекцiї та харчовi отруєння на територiї Червоноградської мiської ради
      ПАМ'ЯТКА
      для операторiв ринку з питань профiлактики спалахiв харчових отруєнь та гострих кишкових iнфекцiйних захворювань у закладах ресторанного господарства, кулiнарних цехах супермаркетiв при здiйсненнi господарської дiяльностi, пов'язаної з виробництвом та обiгом харчових продуктiв
      1. В асортиментi закладу ресторанного господарства повиннi бути включенi страви та кулiнарнi вироби, для приготування яких у даному закладi є вiдповiднi умови, тобто вiдповiдно до типу закладу (пiдприємства), його забезпеченiстю вiдповiдним набором виробничих примiщень, оснащенням холодильним та технологiчним обладнанням. З метою недопущення групових спалахiв гострих кишкових iнфекцiй та харчових отруєнь серед вiдвiдувачiв в асортиментi закладу ресторанного господарства слiд обмежити приготування небезпечних в епiдемiчному вiдношеннi страв у теплий перiод року (протягом травня-вересня): приготування заливних з м'яса, птицi, риби, холодцiв, паштетiв, млинцiв та пирiжкiв з м'ясним та лiверним фаршем, м'ясних салатiв, заправлених майонезом, салатiв зi сметаною, приготування фаршированої риби та птицi, кремових кондитерських виробiв, ковбас та м'ясокопченостей домашнього виготовлення, кров'янок, паштетiвок, сальтисонiв тощо. Не допускати приготування небезпечних в епiдемiчному вiдношеннi страв з яєць: яєчня-глазуня, соусiв з добавлянням сирих яєць, кондитерських виробiв, десертiв з добавлянням в оздоблювальнi напiвфабрикати сирих яєць (сир маскарпоне). Не дозволяти реалiзацiю в закладах ресторанного господарства страв, кондитерських та кулiнарних виробiв, якi готувались у домашнiх умовах.
      2. У р.VII Закону України "Про основнi принципи та вимоги до безпечностi та якостi харчових продуктiв" вiд 22.07.2014 р.№ 1602-VII викладенi загальнi гiгiєнiчнi вимоги щодо поводження з харчовими продуктами (надалi Закон).
      З метою недопущення виробництва небезпечних в епiдемiчному вiдношеннi готових страв та кулiнарних виробiв у закладi ресторанного господарства необхiдно дотримуватись технологiї їх приготування:
      2.1 Дотримання вимог окремої обробки продовольчої сировини та готових харчових продуктiв з метою недопущення вторинного iнфiкування готової продукцiї. (п.3 ст.49 Закону). Для цього обробка сировини та готової продукцiї повинна проводитись окремо у спецiально обладнаних цехах. На невеликих пiдприємствах без цехового подiлу допускається обробка сировини та готової продукцiї в одному примiщеннi, але на рiзних виробничих столах. Для обробки повинен використовуватись окремий виробничий iнвентар (обробнi дошки та ножi), промаркований за призначенням;
      2.2.Дотримання вимог дефростацiї м'ясних напiвфабрикатiв та риби, тушок птицi, субпродуктiв (п.8 ст. 49 Закону). Розморожування м'яса здiйснювати поступово у дефростерi (при температурi вiд 0 до
      6 град С) або на виробничому столi, не допускати розморожування бiля плити або у водi. Розморожування риби допускається на повiтрi або у холоднiй пiдсоленiй водi при температурi не вище 20 град С);
      2.3.Дотримання режимiв термiчної обробки напiвфабрикатiв з рубленого м'яса, м'яса птицi та порцiйних кускiв риби, приготування омлету (п.2 ст.51 Закону). Напiвфабрикати з сiченого м'яса та м'яса птицi пiсля попереднього обсмажування повиннi проходити обов'язкове доготування в жаровiй шафi протягом 5-7 хв. при температурi 250-280 град С. Допускається смаження напiвфабрикатiв у жаровiй шафi без попереднього обсмажування при температурi 250-270 град протягом 20-25 хв. або ж у пароконвекторi (в режимi "пар", "жар") при температурi 180 град С протягом 30-35 хв. Ступiнь готовностi кулiнарних виробiв з м'яса, птицi визначають кухарською вилкою (органолептично безколiрний сiк при проколюваннi). Окрiм цього, для контрою температури всерединi кулiнарного виробу пiд час його термiчної обробки у тепловому обладнаннi (пароконвектори, жаровi шафи) повиннi бути встановленi пристрої (термощупи) або ж повиннi бути в наявностi стилетнi термометри. (п.3 ст.51 Закону);
      2.4.Проведення повторної термiчної обробки вiдвареного м'яса, птицi, субпродуктiв для перших та других страв, холодцiв з метою запобiгання вторинному забрудненню харчового продукту пiд час його переробки ( пiдпункту 2 п.2 ст.51 Закону);
      2.5 При проведеннi обробки харчових продуктiв у закладi ресторанного господарства необхiдно придiляти увагу питанню санiтарної обробки яєць iз застосуванням миючих та сучасних дезiнфiкуючих засобiв: наявнiсть вiдповiдного мiсця та видiленого для цього окремого iнвентарю з метою недопущення можливого забруднення напiвфабрикатiв та готової продукцiї сальмонелами (п.3 ст.49 Закону). Приготування омлетiв необхiдно здiйснювати в жаровiй шафi при температурi 180-200 град С протягом 8-10 хв., товщина яєчної сумiшi на деко не повинна бути бiльше 3 см.
      3.Пiд час зберiгання продовольчої сировини та харчових продуктiв, в т.ч. кулiнарних виробiв та готових страв, у закладi ресторанного господарства слiд дотримуватись термiнiв реалiзацiї продукцiї, температурних умов зберiгання, а також вимог товарного сусiдства при зберiганнi продовольчої сировини та харчових продуктiв у складських примiщеннях та в холодильному обладнаннi (п.3, п.5 ст.49 Закону).
      4.Поступлення харчових продуктiв та продовольчої сировини у заклад ресторанного господарства повинно здiйснюватись за наявностi вiдповiдних документiв, що посвiдчують їх безпечнiсть та якiсть, в т.ч. товаро-транспортних накладних згiдно вимог ст.37 Закону.
      Оператор ринку повинен дотримуватись вимог стосовно простежуваностi за принципом "крок назад" у вiдповiдностi до ст.22 Закону.
      5.Постачання продовольчої сировини та харчових продуктiв у заклади ресторанного господарства необхiдно здiйснювати транспортними засобами, якi вiдповiдають гiгiєнiчним вимогам (з iзотермiчним (охолоджувальним) кузовом), проходять вiдповiдну санiтарну обробку та дезiнфекцiю. Продукти транспортуються у вiдповiднiй транспортнiй тарi з дотриманням вимог товарного сусiдства з метою недопущення можливого забруднення харчових продуктiв. (ст.44 Закону).
      6.У закладах ресторанного господарства повиннi бути створенi вiдповiднi умови для дотримання санiтарно-гiгiєнiчного режиму виробництва продукцiї:
      6.1.Наявнiсть протiчної холодної та гарячої води гарантованої якостi у вiдповiдностi до вимог Державних санiтарних норм та правил "Гiгiєнiчнi вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною", затверджених наказом МОЗ України вiд 12.05.2010 р. № 400. У разi пiдключення закладу ресторанного господарства до власної системи водопостачання (локальний водопровiд), необхiдно проводити двiчi на рiк (весна, осiнь) профiлактичне очищення та дезiнфекцiю вододжерела, а також ємностей (резервуарiв) для запасу водопровiдної води, а також у разi невiдповiдностi якостi водопровiдної води мiкробiологiчним нормативам за результатами проведених лабораторних дослiджень. Окрiм цього, необхiдно дотримуватись вимог до зон санiтарної охорони вододжерела локального водопроводу з метою недопущення забруднення води вододжерела.
      6.2.З метою недопущення вторинного забруднення готової продукцiї на всiх стадiях їх виробництва та обiгу у закладi ресторанного господарства повиннi функцiонувати внутрiшнi мережi каналiзацiї (пiдпункт 3, п.1 Закону).
      6.3.Обладнання, iнвентар та посуд повиннi проходити належну санiтарну обробку (миття та дезiнфекцiя) згiдно гiгiєнiчних вимог з метою недопущення мiкробного, забруднення готової продукцiї (пiдпункт 1 п.1 ст.45 Закону). У закладi повинен бути створений необхiдний запас миючих та дезiнфiкуючих засобiв, дозволених до використання МОЗ України, якi слiд зберiгати у маркованому посудi (пiдпункт 9 п.1 ст.49 Закону).
      7.Працiвники закладу ресторанного господарства зобов'язанi проходити профiлактичнi медичнi огляди, щоденний огляд на наявнiсть гнiйничкових захворювань. Не допускати до роботи для контакту з готовою продукцiєю осiб з гнiйничковими захворюваннями шкiри, нагноєними порiзами, опiками, а також з катарами верхнiх дихальних шляхiв. Працiвники закладу ресторанного господарства повиннi повiдомляти адмiнiстрацiю закладу про випадки захворювання кишковими iнфекцiями у них та членiв їх сiмей.
      Працiвники закладу повиннi проходити навчання з гiгiєнiчних вимог до виробництва та обiгу харчових продуктiв. Перiодичнiсть навчання встановлюється оператором ринку. (ст.48 Закону).
      8.З метою дотримання правил особистої гiгiєни працiвниками закладу ресторанного господарства повиннi бути створенi вiдповiднi умови (наявнiсть умивальникiв, мила, одноразових рушникiв, дезiнфiкуючих засобiв для обробки рук, дозволених до застосування) як на робочих мiсцях, так в санiтарно-побутових примiщеннях. З метою недопущення iнфiкування харчових продуктiв у процесi виробництва, зберiгання оператор ринку повинен забезпечити проведення централiзованого прання санiтарного одягу (п.3 ст.49 Закону).
      9.Оператор ринку повинен забезпечити проведення у закладi ресторанного господарства дератизацiйних, дезiнсекцiйних заходiв згiдно укладених угод зi спецiалiзованими пiдприємствами, а також наявнiсть актiв виконаних робiт. (п. 4 ст.49 Закону України № 1602-VII). Для боротьби з мухами, переносниками збудникiв кишкових iнфекцiй, проводити затягування марлею або сiткою дверей та вiкон у теплий перiод року. З метою недопущення розповсюдження тарганiв необхiдно зберiгати харчовi вiдходи в бачках з кришками та забезпечити якомога швидше їх видалення з примiщень закладу харчування (пiдпункт 1 п.1 ст.46 Закону).
      10.З метою недопущення розмноження мух у закладi ресторанного господарства слiд забезпечити належний збiр, зберiгання та утилiзацiю твердих побутових та харчових вiдходiв. Для вивезення вiдходiв повиннi бути укладенi вiдповiднi угоди зi спецiалiзованими пiдприємствами, а також обов'язкова наявнiсть документiв, якi пiдтверджують її дiєвiсть (акти виконання робiт). (пiдпункти 2,3 п.1 ст.46 Закону).
      11.У разi реалiзацiї кулiнарної продукцiї за межами закладу харчування у тимчасових потужностях (лiтнi майданчики, кiоски, палатки) необхiдно дотримуватись наступних вимог згiдно ст.43 Закону:
      - забезпеченiсть потужностi холодною та гарячою протiчною водою гарантованої якостi у необхiднiй кiлькостi (п.5);
      - забезпеченiсть холодильним обладнанням, засобами контролю температурного режиму (термометри) (п.7);
      - дотримання вимог товарного сусiдства при зберiганнi харчових продуктiв у холодильному обладнаннi (п.8);
      - наявнiсть вiдповiдних умов для дотримання правил особистої гiгiєни працiвникiв (умивальники, мило, одноразовi рушники, дез. засоби для обробки рук) (п.3);
      - наявнiсть вiдповiдних товаросупровiдних документiв (накладна, забiрний лист) з вiдмiткою про дату та годину закiнчення технологiчного процесу виробництва кулiнарної продукцiї, термiну її реалiзацiї, кiнцевого термiну реалiзацiї.

Начальник вiддiлу економiки О.ОРЛОВА

До вiдома керiвникiв пiдприємств, органiзацiй, суб'єктiв господарювання та всiх зацiкавлених осiб!

      Вiддiл економiки Червоноградської мiської ради iнформує, що у перiод з 8 по 11 жовтня 2018 року, у Виставковому центрi Pins Maritimes в м. Алжир вiдбудеться 3-я Мiжнародна виставка з переробки та утилiзацiї вiдходiв "REVADE" на тему: "Кругове пiдприємництво, важiль для розвитку управлiння вiдходами" органiзатором якої є Торгово-промислова палата Алжиру спiльно з Нацiональним агентством по вiдходам Алжиру.
      Метою виставки є надання сприяння пiдприємництву та заохочення до створення компанiй, якi реалiзуються у галузi переробки та утилiзацiї вiдходiв з використанням найсучаснiших технологiй та новiтнього обладнання.
      Детальна iнформацiя розмiщена на офiцiйному сайтi: .

Заступник начальника вiддiлу економiки М.СИРОТЮК

Вiддiл економiки Червоноградської мiської ради повiдомляє щодо встановлення мораторiю на публiчне використання росiйськомовного культурного продукту на територiї Львiвської областi

      (згiдно листа департаменту економiчної полiтики Львiвської обласної державної адмiнiстрацiї вiд 22.06.2018 року № 11-44/0/18)
      З метою уникнення ескалацiї напруги в суспiльствi та недопущення розпалювання мiжнацiональної ворожнечi; задля захисту українського iнформацiйного простору вiд гiбридних впливiв держави - агресора та подолання наслiдкiв тривалої мовної русифiкацiї; враховуючи звернення Львiвської обласної ради вiд 17 квiтня 2018 року, прийняте рiшенням Львiвської обласної ради вiд 17 квiтня 2018 року №687 та доручення голова Львiвської обласної державної адмiнiстрацiї вiд 19.06.2018р. № 38/0/6-18 щодо встановлення мораторiю на публiчне використання росiйськомовного культурного продукту на територiї Львiвської областi, беручи до уваги численнi звернення громадських органiзацiй патрiотичного спрямування просимо керiвникiв закладiв ресторанного господарства, клубiв, пiдприємств, установ, органiзацiй, перевiзникiв громадського транспорту, закладiв культури незалежно вiд форм власностi про припинення публiчного вiдтворення аудiовiзуальних творiв росiйських артистiв, дiї яких створюють загрозу нацiональнiй безпецi України.


Виконавчий комiтет Червоноградської мiської ради вiдповiдно до рiшення вiд 20.06.2018 року № 124 оголошує конкурс з визначення автомобiльних перевiзникiв на право перевезення пасажирiв на автобусних маршрутах загального користування за маршрутами №2, №3, №4, №4а та №7

Виконавчий комiтет Червоноградської мiської ради вiдповiдно до рiшення вiд 20.06.2018 року № 124 оголошує конкурс з визначення автомобiльних перевiзникiв на право перевезення пасажирiв на автобусних маршрутах загального користування за маршрутами №2, №3, №4, №4а та №7

Щодо приєднання України до Єдиного стандарту автоматичного обмiну податковою iнформацiєю

      У зв'язку з приєднанням України до Єдиного стандарту автоматичного обмiну податковою iнформацiєю (The Common Reporting Standard (CRS)), перший обмiн планується у 2019 роцi.
      Шляхом обмiну iнформацiєю мiж країнами свiту Державна фiскальна служба України автоматично отримає всю iнформацiю про закордоннi рахунки громадян України, зареєстрованi на їх iм'я компанiї (у тому числi офшорнi), володiння ними акцiями закордонних компанiй (у тому числi як кiнцевих бенефiцiарiв), отриманi ними доходи за межами України, джерела виникнення капiталу, суми залишкiв на закордонних рахунках, iсторiю платежiв тощо.
      Рада голiв державних адмiнiстрацiй спiльно з партнером Мiжнародною Консалтинговою групою CONSULCO, яка є транснацiональним лiдером у сферi податкового планування, корпоративного структурування, мiжнародного управлiння активами, iнформує про можливiсть отримати консультацiю вiд експертiв CONSULCO i встановити довгостроковi вiдносини.
      У разi необхiдностi фахiвцi CONSULCO нададуть консультацiю з питань податкового законодавства i трастових структур, запропонують захист або реструктуризацiю активiв, виконають комплекс робiт щодо захисту персональних даних вiдповiдно до вимог мiжнародного законодавства.
      Переведення власних активiв до трастiв не суперечить вимогам мiжнародного i українського законодавства, не є об'єктом при автоматичному обмiнi податковою iнформацiєю, активно використовується лiдерами країн свiту.
      За бiльш детальною iнформацiєю звертайтеся за телефоном: плюс 380(50)469-14-15.
      З метою уникнення порушень чинного мiжнародного законодавства i законодавства України, рекомендується скористатися можливiстю i використати час для легалiзацiї статкiв.

Директор департаменту Р.С. Филипiв

Виконавчий комiтет Червоноградської мiської ради вiдповiдно до рiшення вiд 29.05.2018 року оголошує конкурс з визначення автомобiльних перевiзникiв на право перевезення пасажирiв на автобусних маршрутах загального користування за маршрутами №2, №3, №4, №4а та №7

До вiдома суб'єктiв господарювання у деревообробнiй та лiсопильнiй галузi

      Вiддiл економiки Червоноградської мiської ради на виконання листа Департаменту екологiї та природних ресурсiв ЛОДА вiд 07.05.2018р. №04.02 - 2425 щодо дiяльностi лiсопильних господарств iнформує, що вiдповiдно до ст.11 ЗУ "Про охорону атмосферного повiтря" викиди забруднюючих речовин в атмосферне повiтря стацiонарними джерелами можуть здiйснюватися пiсля отримання дозволу.
      Дозвiл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повiтря стацiонарними джерелами - це офiцiйний документ, який дає право пiдприємствам, установам, органiзацiям та громадянам-пiдприємцям експлуатувати об'єкти, з яких надходять в атмосферне повiтря забруднюючi речовини або їх сумiшi, за умови дотримання встановлених вiдповiдних нормативiв граничнодопустимих викидiв та вимог до технологiчних процесiв у частинi обмеження викидiв забруднюючих речовин протягом визначеного в дозволi термiну.
      Просимо звернути увагу, що при несвоєчасному отриманнi дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повiтря стацiонарними джерелами, та здiйснення без дозвiльних документiв спецiального водокористування подальше здiйснення господарської дiяльностi пiдприємства вважатиметься таке, що суперечить чинному природоохоронному законодавству.
      Iнформацiю щодо отримання дозволу можна отримати на сайтi Департаменту в мережi Iнтернет за адресою: www.ekologia.lviv.ua в роздiлi "Дозвiльна дiяльнiсть".

Начальник вiддiлу економiки О.ОРЛОВА

Асоцiацiя "ЛIГА МАШИНОБУДIВНИКIВ ТА РОБОТОДАВЦIВ УКРАЇНИ "УКРМАШБУД" iнформує...

Вiдбудеться найбiльша в Захiднiй та Центральнiй Африцi Мiжнародна спецiалiзована виставка "Lagos International Trade Fair - 2018"

      Вiддiл економiки Червоноградської мiської ради повiдомляє про те, що за iнформацiєю Посольства України у Федеративнiй Республiцi Нiгерiя, у перiод з 2 по 11 листопада 2018 р., в м. Лагос (Нiгерiя) вiдбудеться найбiльша в Захiднiй та Центральнiй Африцi Мiжнародна спецiалiзована виставка "Lagos International Trade Fair - 2018", органiзатором якої є Торгово-промислова палата м. Лагос.
      У 2017 роцi в зазначеному заходi взяли участь представники бiзнесових кiл Китаю, Iрану Гани, Словенiї, Португалiї, Данiї, Iспанiї, Швецiї, Iзраїлю, Фiнляндiї, Iталiї та iнших країн.
      На виставцi буде представлена продукцiя i послуги, пов'язанi з такими сферами промисловостi як нафта, газ, хiмiя, енергетика, сiльське господарство, продукти харчування та напої, будiвельнi матерiали, навчання та освiта, охорона здоров'я .
      Детальну iнформацiю щодо умов участi, порядку оформлення необхiдних документiв можна отримати вiд органiзаторiв виставкового заходу: Сола - olusola.oluwadare@lagoschamber.com; Мухейс - muheez@lagoschamber.com; Люцiана - luciana@lagoschamber.com, а також на веб-сайтi: http://lagosinternationaltradefair.com (англiйською мовою).

Начальник вiддiлу економiки О.Я. Орлова

Всесвiтня виставка "Експо - 2020"

      Вiддiл економiки Червоноградської мiської ради повiдомляє про те, що у перiод з 20 жовтня 2020 р. по 10 квiтня 2021 р. у м. Дубай (Об'єднанi Арабськi Емiрати) заплановано проведення Всесвiтньої виставки "Експо - 2020", яка стане найбiльшою виставковою подiєю у свiтi, основною темою якої визначено "Об'єднуючи Розуми, Створюємо Майбутнє". Попередньо передбачається, що захiд вiдвiдає приблизно 25 млн. осiб зi 180 країн.
      Виставка буде присвячена пошуку шляхiв взаємозв'язку, спiвпрацi та формуванню нових партнерських вiдносин для розвитку iнновацiй i нових iдей для створення кращого майбутнього.
      В цьому контекстi повiдомляємо про те, що органiзаторами Всесвiтньої виставки "Експо - 2020" було анонсовано програму "Ехро Livе", якою передбачено проведення конкурсiв на надання грантiв, що будуть видiлятися для фiнансування iнновацiйних рiшень i винаходiв, якi полiпшують якiсть життя i мають суспiльну цiннiсть.
      Програма "Ехро Live" передбачає надання грантового фiнансування переможцям конкурсiв у розмiрi до 100 тис. дол. США для розвитку та пiдтримки проектiв малих та середнiх пiдприємств, стартапiв i перспективних початкiвцiв з усього свiту.
      Прийом заявок на участь у програмi вiдкривається двiчi на рiк (наступний етап розпочинається у квiтнi 2018 р.). Подати заявку на отримання гранту можуть пiдприємства будь-якої форми власностi, науковi установи, урядовi та неурядовi органiзацiї тощо.
      Бiльш детальну iнформацiю можна отримати на офiцiйному сайтi виставки: https://www.expo2020dubai.ae/en/Expo-Live/Innovation, а також звернувшись за адресою електронної пошти: expolive@expo2020.ae.

Заступник начальника вiддiлу економiки М.Я. Сиротюк

З першого сiчня 2018 року зростає розмiр мiнiмальної зарплати

Звернення до сiльськогосподарських виробникiв
Вiддiл економiки Червоноградської мiської ради звертається до сiльськогосподарських виробникiв, зацiкавлених харчопереробних пiдприємств та органiзацiй щодо поширення та реалiзацiї iнiцiативи "Бiоконверсiя органiчних вiдходiв, як фактору екологiчної безпеки та виробництва органiчної сiльськогосподарської продукцiї на Львiвщинi" фермерського господарства "Бiогумус Помiрчого" Пустомитiвського району
      Додаток на 3-х аркушах:
- копiя листа департаменту економiчної полiтики Львiвської обласної державної адмiнiстрацiї вiд 21.11.2017 року № 1-21-4125;
- копiя проекту ФГ "Бiогумус Помiрчого" Пустомитiвського району (Помiрчий Зеновiй Григорович, тел.(032) 227-71-56, моб.тел. 098-77-44-532).

Перший заступник мiського голови з питань дiяльностi виконавчих органiв ради Д.I. Балко

До вiдома суб'єктiв господарювання!

      Виконавчий комiтет Червоноградської мiської ради iнформує, що на територiї Львiвської областi здiйснює свою господарську дiяльнiсть ТзОВ "Ремагросервiс" (м. Радехiв, вул. Стоянiвська,2а, тел: (0255)22459, (067)6726808), яке спецiалiзується на ремонтi сiльськогосподарської технiки вiтчизняних та iноземних виробникiв ( тракторiв, зернозбиральних комбайнiв, оприскувачiв та iнших самохiдних сiльськогосподарських машин). Також пiдприємство має необхiднi технiчнi засоби та квалiфiкованих працiвникiв, що дозволяє виготовляти новi комплектуючi до вищезазначеної сiльськогосподарської технiки, здiйснювати бляхарськi, токарнi, шлiфувальнi, розточнi, зварювальнi та iншi роботи в необхiднiй кiлькостi.

Начальник вiддiлу економiки О.Я. Орлова

Вiддiл економiки Червоноградської мiської ради повiдомляє...

Пiдтримка пiдприємств громадських органiзацiй iнвалiдiв та на яких бiльше половини вiд штатної чисельностi становлять iнвалiди, сприяння реалiзацiї товарiв, що ними виробляються i послуг, що ними надаються, та ефективного їх просування на ринок, надаємо iнформацiю щодо вищевказаних пiдприємств та асортименту їх продукцiї для поширення серед пiдприємств, установ i органiзацiй, якi здiйснюють закупiвлю даних видiв товарiв та послуг за бюджетнi кошти

Вiддiл економiки Червоноградської мiської ради повiдомляє...

      про те, що
      ДЕПАРТАМЕНТ ЕКОНОМIЧНОЇ ПОЛIТИКИ ЛЬВIВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМIНIСТРАЦIЇ
      скерував на адресу мiського голови постанову
      Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 2 листопада 2016 р. № 773
      для вiдома та використання в роботi суб'єктами господарювання
      Кабiнетом Мiнiстрiв України внесено змiни до деяких постанов Кабiнету Мiнiстрiв України, якi регулюють питання здiйснення державного нагляду (контролю) у сферi цiноутворення.
      Вказаним рiшенням врегульовано повноваження Держпродспоживслужби при наданнi висновкiв щодо розрахункiв економiчної обгрунтованостi витрат при формуваннi оптово-вiдпускних цiн на соцiально значущi продовольчi товари, а також при визначеннi критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi, пов'язаної з продажем (реалiзацiєю) товарiв, щодо яких встановлено державне регулювання цiн.
      ЗАТВЕРДЖЕНО
      постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 2 листопада 2016 р. № 773
      ЗМIНИ,
      що вносяться до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України
      1. У постановi Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17 жовтня 2007 р. №1222 "Про затвердження Порядку декларування змiни оптово-вiдпускних цiн на продовольчi товари" (Офiцiйний вiсник України, 2007 р., № 79, ст.2940; 2008 р., № 61, ст. 2072; 2011 р., № 16, ст. 656; 2013 р., № 8, ст.270):
      1) у пунктi 3 постанови слова "Державнiй iнспекцiї з контролю за цiнами" замiнити словами "Державнiй службi з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв";
      2) у Порядку декларування змiни оптово-вiдпускних цiн на продовольчi товари, затвердженому зазначеною постановою:
      в абзацi першому пунктiв 3 i 4 слова "територiальних органiв Держцiнiнспекцiї" замiнити словом "Держпродспоживслужби";
      в абзацi першому пункту 5 слово "Держцiнiнспекцiя" замiнити словом "Держпродспоживслужба".
      2. У пiдпунктi 1 пункту 5 Порядку використання коштiв, передбачених у державному бюджетi для вiдшкодування витрат державних пiдприємств зв'язку, пов'язаних з розповсюдженням вiтчизняних перiодичних друкованих видань, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17 березня 2011р. № 275 (Офiцiйний вiсник України, 2011 р., № 20, ст. 852, № 95, ст.3463; 2012p., № 37, ст. 1374; 2014 р., № 59, ст. 1602), слова "Держцiнiнспекцiєю" та "Держцiнiнспекцiя" замiнити вiдповiдно словами "Держпродспоживслужбою" та "Держпродспоживслужба".
      3. У назвi, пунктi 1 постанови та назвi додатка до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 1серпня 2013 р. № 533 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi, пов'язаної з продажем (реалiзацiєю) товарiв, щодо яких встановлено державне регулювання цiн, i визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) Державною iнспекцiєю з контролю за цiнами" (Офiцiйний вiсник України, 2013 р., № 63, ст. 2278) слова "Державною iнспекцiєю з контролю за цiнами" виключити.

Начальник вiддiлу економiки О.Я.Орлова

Щодо Державної служби України з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв

      Повiдомляємо, що вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10 вересня 2014 року № 442 "Про оптимiзацiю системи центральних органiв виконавчої влади" утворена Державна служба України з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв (надалi Держпродспоживслужба ).
      Вiдповiдно до розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 06.04.2016 року № 260-р "Питання Державної служби з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв", Держпродспоживслужба офiцiйно розпочала роботу i приступила до виконання функцiй.
      В Держпродспоживслужбу шляхом реорганiзацiї та приєднання увiйшли:
      - Управлiння безпечностi харчових продуктiв та ветеринарiї;
      - Управлiння фiтосанiтарної безпеки;
      - Державна iнспекцiя з питань захисту прав споживачiв;
      - Державна санiтарно-епiдемiологiчна служба;
      - Управлiння контролю у сферi насiнництва та розсадництва;
      - Сектор контролю за регульованими цiнами.
      Вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16 грудня 2015 р. № 1092 "Про утворення територiальних органiв Державної служби з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв", створене Головне управлiння Держпродспоживслужби в Львiвськiй областi ( Керiвник Чушак Олександра Григорiвна; юридична адреса : 79024, мiсто Львiв, вул. Промислова, 9; e-mail: office @ vetmedlviv.ua); тел: (032) 252-69-29, факс: (032) 294-88-36). Територiальнi органи утворенi у всiх адмiнiстративних районах та мiстах: Львiв,Самбiр,Дрогобич,Стрий,Червоноград.
      Згiдно повiдомлення Держпродспоживслужби, суб'єкти господарювання всiх форм власностi, якi провадять дiяльнiсть з виробництва та/або реалiзацiї соцiально значущих продовольчих товарiв, у разi збiльшення оптово-вiдпускних цiн протягом мiсяця бiльш як на 1 вiдсоток, повиннi задекларувати їх змiну.
      Для отримання висновкiв щодо розрахункiв економiчно об_рунтованих планованих витрат пiд час формування оптово-вiдпускних цiн на продовольчi товари, суб'єктам господарювання необхiдно подати до Держпродспоживслужби документи в обсязi та згiдно з вимогами постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.10.2007 № 1222 "Про затвердження Порядку декларування змiни оптово-вiдпускних цiн на продовольчi товари".
      Просимо довести вказану iнформацiю до вiдома керiвникiв пiдприємств - виробникiв та реалiзаторiв соцiально значущих товарiв.

Директор департаменту Р.С. Филипiв

Про безоплатний проїзд ветеранiв нацiонально-визвольної боротьби в автомобiльному транспортi загального користуваннi

Для iнформування суб'єктiв господарювання - список дiячiв культури, дiї яких створюють загрозу нацiональнiй безпецi України

      На виконання листа Департаменту економiчного розвитку торгiвлi та промисловостi Львiвської обласної державної адмiнiстрацiї №4-32-3735 вiд 01.09.2015 року, листа Мiнiстерства культури України №710/7-1/15-15 вiд 21.08.2015 року, вимог Закону України "Про внесення змiн до деяких законiв України щодо захисту iнформацiйного телерадоiпростору України", повiдомляємо, що 7 серпня 2015 року Служба безпеки України надала Мiнiстерству культури список дiячiв культури, дiї яких створюють загрозу нацiональнiй безпецi України з 14 осiб, а саме:
      - Кучеренко Володимир Олександрович
      - Холмогоров Єгор Станiславович
      - Хазiн Михайло Леонiдович
      - Газманов Олег Михайлович
      - Кобзон Йосиф Давидович
      - Перфiлова Валерiя Юрiївна
      - Пригожий Йосиф Iгорович
      - Безруков Сергiй Вiталiйович
      - Боярський Михайло Сергiйович
      - Расторгуєв Микола В'ячеславович
      - Охлобистiн Iван Iванович
      - Порєченков Михайло Євгенович
      - Лепс Григорiй Вiкторович
      - Депардьє Жерар.
      Просимо керiвникiв закладiв громадського харчування, власникiв клубiв караоке та розважальних закладiв з проханням припинити публiчне виконання аудiовiзуальних творiв за участю вищезазначених осiб, оскiльки до Мiнiстерства культури масово надходять звернення обурених з цього приводу громадян України.

Начальник вiддiлу економiки О.Я. Орлова

ДЛЯ IНФОРМУВАННЯ СУБ'ЄКТIВ ГОСПОДАРЮВАННЯ

      Виконавчий комiтет Червоноградської мiської ради iнформує, що Львiвською обласною державною адмiнiстрацiєю видано доручення першого заступника голови обласної державної адмiнiстрацiї вiд 13.10.2014р. № 17
      Щодо упорядкування режимiв роботи пiдприємств сфери торгiвлi
      1.Головам районних державних адмiнiстрацiй, мiським головам мiст обласного значення
      1.1. Перезатвердити або надати новi погодження режимiв роботи суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi у сферi торгiвлi та ресторанного господарства, якi працюють цiлодобово або з 23.00 год. до 06.00 год.
      Термiн: до 30 жовтня 2014 року
      1.2. Забезпечити контроль на мiсцях за дотриманням у закладах торгiвлi всiх форм власностi правил торгiвлi алкогольними напоями (в т.ч. на розлив) i тютюновими виробами та наявнiстю у доступних для споживачiв мiсцях узгоджених режимiв їх роботи.
      Термiн: постiйно
      1.3. Залучати правоохороннi органи та громадськi органiзацiї для проведення належного контролю та роз'яснювальної роботи серед населення i вiдповiдного реагування на порушення суб'єктами пiдприємницької дiяльностi сфери торгiвлi та ресторанного господарства Правил торгiвлi алкогольними напоями та тютюновими виробами. Органiзувати телефоннi "гарячi лiнiї" та Iнтернет - сторiнки на сайтах райдержадмiнiстрацiй та виконкомiв мiст обласного значення для iнформування громади про виявленi порушення у сферi торгiвлi алкоголем i тютюновими виробами. При виявленнi порушень, заяв та звернень громадськостi приймати вiдповiднi рiшення.
      Термiн: постiйно
      2. Суб'єктам пiдприємницької дiяльностi у сферi торгiвлi та ресторанного господарства, якi працюють цiлодобово або з 23.00 год. до 06.00 год., рекомендувати встановити вiдеокамери внутрiшнього (огляд, мiсця розрахунку споживачiв) та зовнiшнього (вхiд до закладу) спостереження та зберiгати в архiвi таку вiдеоiнформацiю протягом 30 календарних днiв.
      Термiн: протягом 4-го кварталу 2014р.
      3. Суб'єктам пiдприємницької дiяльностi у сферi торгiвлi та ресторанного господарства забезпечити недопущення реалiзацiї неповнолiтнiм особам алкогольних напоїв та тютюнових виробiв у пiдприємствах торгiвлi всiх форм власностi, в яких реалiзується така продукцiя.
      Термiн: постiйно
      4. Департаменту з питань iнформацiйної дiяльностi та комунiкацiї з громадськiстю обласної державної адмiнiстрацiї (Посипанко Д.I.) через засоби масової iнформацiї довести змiст доручення до громадськостi областi та перiодично (не рiдше, нiж 1 раз на мiсяць) iнформувати населення про виявленi порушення та вжитi заходи щодо їх усунення.
      Термiн: щомiсячно до 5 числа
      5. Контроль за виконанням доручення залишаю за собою.

Перший заступник голови Й.С. Ситник

Звернення до суб'єктiв пiдприємництва всiх форм власностi - фiзичних та юридичних осiб закладiв громадського харчування, ресторанного та готельного господарства

      У зв'язку iз зверненнями та зауваженнями громадян мiста, враховуючи складну ситуацiю в державi iз-за терористичної дiяльностi незаконних вiйськових формувань, з метою забезпечення правил додержання тишi та громадського порядку на територiї Червоноградської мiської ради, керуючись Законом України "Про мiсцеве самоврядування в Українi" та на виконання пункту 7 протокольного доручення оперативної наради з керiвниками структурних пiдроздiлiв виконавчого комiтету вiд 04.09.2014р. виконавчий комiтет Червоноградської мiської ради просить керiвникiв суб'єктiв пiдприємництва (фiзичних та юридичних осiб закладiв громадського харчування, ресторанного та готельного господарства) тимчасово не використовувати пiротехнiчнi засоби (феєрверки, петарди, ракети, салюти та iншi вибуховi пристрої) на пiдвiдомчiй територiї до моменту завершення антитерористичної операцiї.
      Згiдно Законiв України "Про мiлiцiю" та "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо захисту населення вiд впливу шуму" контроль щодо порушення вимог законодавства по захисту населення вiд шкiдливого впливу шуму чи правил додержання тишi, охорони i забезпечення громадського порядку здiйснюють правоохороннi органи.

Мiський голова I.I.Чудiйович

Вiддiл економiки Червоноградської мiської ради повiдомляє
Вiддiл економiки Червоноградської мiської ради повiдомляє про те, що головою обласної державної адмiнiстрацiї видано розпорядження вiд 24.07.2014р. №318/0/5-14 "Про пiдтримку реалiзацiї товарiв українського виробництва".
Вищезазначене розпорядження було прийняте вiдповiдно до законiв України "Про мiсцевi державнi адмiнiстрацiї" та "Про основи нацiональної безпеки України" з метою обов'язкового маркування товарiв росiйського походження, проведення акцiй на пiдтримку українських товарiв та iнше.
Дане розпорядження є обов'язковим для виконання всiма суб'єктами господарювання незалежно вiд форм власностi, яке в повному обсязi наводиться нище.
Заступник начальника вiддiлу економiки М.Я.Сиротюк


Для iнформування суб'єктiв господарювання

      Вiддiл економiки Червоноградської мiської ради повiдомляє про те, що головою обласної державної адмiнiстрацiї видано розпорядження вiд 07.10.2013р. №692/0/5-13 "Про регулювання цiн на основнi види продовольчих товарiв".
      Вищезазначене розпорядження було прийняте на виконання постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25 грудня 1996 року № 1548 "Про встановлення повноважень органiв виконавчої влади та виконавчих органiв мiсцевих рад щодо регулювання цiн (тарифiв) (iз змiнами та доповненнями)", з метою соцiального захисту населення запобiгання економiчно необ_рунтованому пiдвищенню цiн i стабiлiзацiї цiнової ситуацiї на продовольчому ринку.
      Дане розпорядження є обов'язковим для виконання всiма суб'єктами господарювання незалежно вiд форм власностi, яке в повному обсязi наводиться нище.

Начальник вiддiлу економiки О.П.Денисенко

Вiддiл економiки Червоноградської мiської ради повiдомляє

      про те, що на виконання п. 5 доручення першого заступника голови обласної державної адмiнiстрацiї Б.М. Матолича вiд 16.08.2013 №56 керiвникам пiдприємств торгiвлi необхiдно дотримуватись вимог розпоряджень голови облдержадмiнiстрацiї стосовно встановлення торговельних надбавок на основнi продовольчi товари, а саме:
      1. Розпорядження голови обласної державної адмiнiстрацiї вiд 29 квiтня 2011 року №373/0/5-11 "Про внесення змiн до розпорядження голови облдержадмiнiстрацiї вiд 30 жовтня 2007 року № 1142".
      2. Розпорядження голови обласної державної адмiнiстрацiї вiд 30 жовтня 2007 року №1142 "Про регулювання цiн на окремi продовольчi товари".
      3. Розпорядження голови обласної державної адмiнiстрацiї вiд 30 листопада 2005 року №1171 "Про торговельнi надбавки на дитяче харчування".

Начальник вiддiлу економiки О.П.Денисенко

Вiддiл економiки Червоноградської мiської ради iнформує

      про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо порядку перебування дiтей у закладах, у яких провадиться дiяльнiсть у сферi розваг, або закладах громадського харчування у нiчний час для використання в роботi та з метою iнформування керiвникiв закладiв громадського харчування щодо неухильного виконання вимог Закону.
      ЗАКОН УКРАЇНИ
      Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо порядку перебування дiтей у закладах, у яких провадиться дiяльнiсть у сферi розваг, або закладах громадського харчування у нiчний час
      Верховна Рада України постановляє:
      I. Внести змiни до таких законодавчих актiв України:
      1. У Кодексi України про адмiнiстративнi правопорушення (Вiдомостi Верховної Ради УРСР, 1984 р., додаток до № 51, ст. 1122):
      1) доповнити статтею 180-1 такого змiсту:
      "Стаття 180-1. Порушення порядку перебування дiтей у закладах, у яких провадиться дiяльнiсть у сферi розваг, або закладах громадського харчування
      Порушення встановленого законом порядку перебування дiтей у закладах, у яких провадиться дiяльнiсть у сферi розваг, або закладах громадського харчування -
      тягне за собою накладення штрафу на посадових осiб пiдприємств, установ, органiзацiй незалежно вiд форми власностi, громадян - власникiв пiдприємств чи уповноважених ними осiб, громадян - суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi вiд двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян.
      Дiї, передбаченi частиною першою цiєї статтi, вчиненi особою, яку протягом року було пiддано адмiнiстративному стягненню за таке саме порушення, -
      тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осiб пiдприємств, установ, органiзацiй незалежно вiд форми власностi, громадян - власникiв пiдприємств чи уповноважених ними осiб, громадян - суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi вiд п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян";
      2) статтю 221 пiсля слiв i цифр "частиною третьою статтi 178" доповнити словом i цифрами "статтею 180-1".
      2. Закон України "Про охорону дитинства" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2001 р., № 30, ст. 142 iз наступними змiнами) доповнити статтею 20-1 такого змiсту:
      "Стаття 20-1. Особливостi перебування дiтей у закладах, у яких провадиться дiяльнiсть у сферi розваг, або закладах громадського харчування
      Дiти вiком до 16 рокiв з двадцять другої до шостої години можуть перебувати у закладах, у яких провадиться дiяльнiсть у сферi розваг, або закладах громадського харчування лише в присутностi принаймнi одного з батькiв чи iншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує i несе за неї персональну вiдповiдальнiсть.
      Власники закладiв, у яких провадиться дiяльнiсть у сферi розваг, або закладiв громадського харчування та уповноваженi ними особи зобов'язанi вживати заходiв щодо недопущення у такi заклади з двадцять другої до шостої години дiтей до 16 рокiв без супроводження осiб, зазначених у частинi першiй цiєї статтi.
      Власники закладiв, у яких провадиться дiяльнiсть у сферi розваг, або закладiв громадського харчування та уповноваженi ними особи мають право у перiод з двадцять другої до шостої години вимагати у вiдвiдувачiв таких закладiв документи, що пiдтверджують досягнення ними 16-рiчного вiку".
      II. Прикiнцевi положення
      1. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.
      2. Кабiнету Мiнiстрiв України у тримiсячний строк з дня набрання чинностi цим Законом:
      привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;
      забезпечити приведення мiнiстерствами та iншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть iз цим Законом.
      Президент Україн В.ЯНУКОВИЧ
      м. Київ 16 травня 2013 року № 243-VII

Заступник начальника вiддiлу економiки I.Р. Задолинна

Внесено змiни до "Порядку провадження торговельної дiяльностi та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарiв"

      Постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 4 березня 2013 р. № 226 "Про внесення змiн до Порядку провадження торговельної дiяльностi та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарiв" внесено змiни до "Порядку провадження торговельної дiяльностi та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарiв", затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.06:2006 р. № 833, а саме:
      1. Доповнити Порядок пунктом 10' такого змiсту:"10'. За рiшенням суб'єкта господарювання етикетування товарiв або iнструкцiї про їх застосування ( в установлених випадках) можуть мiстити поруч iз текстом, викладеним державною мовою, його переклад регiональною мовою або мовою меншини, iншими мовами."
      2. Пункт 17 пiсля слiв "вiдповiдного маркування", доповнити словами "етикетування або iнструкцiї про їх застосування (в установлених випадках), а також".
      Враховуючи вищевикладене просимо суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi використовувати зазначенi змiни у своїй дiяльностi.

Начальник вiддiлу економiки О.П.Денисенко

Продовжує дiяти "гаряча лiнiя" вiддiлення Нацiональної служби посередництва i примирення в Львiвськiй областi

      У вiддiленнi Нацiональної служби посередництва i примирення в Львiвськiй областi продовжує працювати постiйно-дiюча "гаряча лiнiя" з метою оперативного iнформування вiддiлення Нацiональної служби про факти виникнення трудових конфлiктiв, акцiй соцiального протесту, зупинення роботи на пiдприємствах, в установах та органiзацiях регiону та невiдкладного реагування вiддiлення Нацiональної служби у взаємодiї з мiсцевими органами влади на цi конфлiкти, надання консультацiй та роз'яснень найманим працiвникам та роботодавцям, профспiлкам, громадськостi з питань трудового законодавства, законодавства про колективнi трудовi спори.
      "Гаряча лiнiя" вiддiлення Нацiональної служби працює за телефоном (0322) 261-10-82 з понедiлка по п'ятницю з 9:00 до 18:00 год., а з 01.04.2013р. без вихiдних за телефоном 0976990113.

Заступник мiського голови В.I.Турко

Про внесення змiн до деяких законiв України щодо вдосконалення окремих положень про обмеження мiсць курiння тютюнових виробiв

      Вiддiл економiки Червоноградської мiської ради iнформує суб'єктiв господарювання для вiдома i використання в роботi Закон України
      "Про внесення змiн до деяких законiв України щодо вдосконалення окремих положень про обмеження мiсць курiння тютюнових виробiв".


До вiдома суб'єктiв господарювання: виробникiв, постачальникiв та продавцiв сiльськогосподарської сировини та харчової продукцiї !

      Вiддiл економiки Червоноградської мiської ради iнформує, що вiдповiдно до листа Державного пiдприємства "Львiвський науковий-виробничий центр стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї" вiд 19.09.2011 №3023/21-07 щодо реалiзацiї в торговельнiй мережi Львiвщини сiльськогосподарської сировини та харчової продукцiї без вiдповiдних документiв, що засвiдчують їх якiсть та безпеку, згiдно з вимогами статтi 21 Закону України "Про безпечнiсть та якiсть харчових продуктiв" (№2809-IV вiд 06.09.2005р.) обов'язковою вимогою, що регулює вiдносини з виробниками, продавцями (постачальниками) та споживачами харчових продуктiв i визначає правовий порядок забезпечення безпечностi та якостi харчових продуктiв є наявнiсть Декларацiї про вiдповiднiсть.
      Згiдно з останнiми результатами монiторингу споживчого ринку Львiвської областi, близько 80% сiльськогосподарської сировини та харчової продукцiї реалiзується в торговельнiй мережi Львiвщини без вiдповiдних документiв, що засвiдчують їх якiсть та безпеку (декларацiя про вiдповiднiсть, сертифiкат вiдповiдностi, тощо).
      Для отримання iнформацiї щодо видачi та реєстрацiї Декларацiї про вiдповiднiсть необхiдно звертатись в ДП "Львiстандартметрологiя" за адресою: м.Львiв, вул. Кн.Романа, 38, к.208 або за тел. (032) 261-61-83 та е-mail: food@semesta.lviv.ua, Набокова Леся Орестiвна

Начальник вiддiлу економiки О.Денисенко

2012 Виконавчий комiтет Червоноградської мiської ради